Eigenschappen kokosolie de witte parel

Eigenschappen van de virgin kokosolie De Witte Parel

   

 

MCT's 
MCT is een afkorting van Medium Chain Triglycerides, de engelse aanduiding voor middellange vetzuurketens. Deze vetzuren worden direct naar de lever getransporteerd en in een vergelijkbare snelheid als koolhydraten omgezet in brandstof voor het lichaam. In tegenstelling tot langeketen vetzuren maakt het lichaam sneller gebruik van MCT's om in te zetten als energie-bron voor het lichaam.

Laurinezuur 51%
Laurinezuur heeft zover bacteriedodende als virusdodende eigenschappen. Laurinezuur wordt in het lichaam omgezet in monolaurine. Deze stof is in staat om bepaakde virussen en bacteriën onschadelijk te maken, waardoor deze vervolgens afsterven. Daarnaast heeft laurinezuur een positief effect op het totaalcholesterol (HDL-cholesterol-ratio)

Myristinezuur 19,5%
Myristinezuur is daarentegen een langeketenvetzuur die tevens kan bijdragen aan het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast wordt myristinezuur gebruikt in cosmetica producten vanwege de optimaal door de huid absorberende eigenschappen van dit vetzuur.

Caprylizuur 7,5%
Caprylizuur verhoogt de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels en helpt bij het behoud van normale slijmvliezen.

Caprinezuur 4,9%
Caprinezuur heeft, net als laurinezuur, een anti-bacteriële en antivirale werking. Dit vetzuur draagt tevens bij aan het beschermen van het lichaam tegen infecties.

Palmitinezuur 7,9%
Palmitinezuur is een langeketen vetzuur dat het cholesterolgehalte in het lichaam kan verhogen. Dit verzadigde vetzuur heeft overeenkomstige eigenschappen met myristinezuur en is daarom in staat om LDL-cholesterolratio te verlagen. Palmitinezuur is een belangrijke stof voor het optimaal functioneren van de longblaasjes. Deze stof wordt tevens aangewend voor een stabiliserende functie van het lichaam.

Oliezuur 5,8% - Linolzuur 1,3%
Oliezuur en linolzuur zijn beiden onverzadigde vetzuren met een uiterst belangrijke werking. Beide vetzuren zorgen voor het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Deze essentiële vetzuren hebben daarom een positief effect op de cholesterolhuishouding in het lichaam.

Stearinezuur 2,1%
Stearinezuur behoort ook tot de langeketen vetzuren. Dit verzadigde vetzuur zorgt tevens voor en aanzienlijke verlagin van HDL-cholesterol-concentraties in het lichaam.